Foto Safari Beli, Cres

Daleko od očiju turističkih mjesta Cresa i Lošinja smjestio se Beli, gradić u blizini trajektnog pristaništa Porozina.

Daleko od očiju turističkih mjesta Cresa i Lošinja smjestio se Beli, gradić u blizini trajektnog pristaništa Porozina. Bogate i duge povijesti koja seže u doba prehistorije, ovaj gradić sa sjeverne strane utvrđen bedemima u doba Rimljana zvan je Caput Insuale, dok današnji naziv potječe iz doba Bele IV koji se u mjestu sklonio pred najezdom Tatara.

Ulaskom u ovaj predivni stari gradić stječe se dojam prolaza kroz vremeplov, kao da ste ušli u neka stara vremena, da se vrijeme nije pomaklo. Ostaci rimskih građevina, puteljaka i predivna šuma Tramuntana ostavjaju bez daha. Već prvim korakom koji napravite doživjet ćete trenutačno opuštanje, ostavljajući tegobe svakodnevnice za sobom dok šetate ulicama koje pričaju priču jednog drugačijeg načina života.

 

Osim po povijesti, gradić je poznat po eko centru za Bjeloglave supove koji obitavaju na ovom području još od davnina.

 

Zato smo za Vas organizirali jedan specijalni FOTO SAFARI, razgledavanje obitavališta bjeloglavih supova u trajanju od 1:30 h s profesionalnim vodičem i voditeljem brodice.

 

Razgled uključuje :

 

* Isplovljavanje brodicom i kratka plovidba do prirodnog staništa bjeloglavih supova, jedinstvene kolonije na svijetu, gdje možete vidjeti i fotografirati bjeloglavog supa te doživjeti netaknutu prirodu

* Stručne informacije o bjeloglavim supovima i mogućnostima sudjelovanja u njihovoj zaštiti i spašavanju

* Obilazak staništa bjeloglavih supova i fotografiranje

* Povratak u Beli uz panoramsku vožnju

* Prijevoz Lošinj – Beli  - Lošinj

 

CIJENA : 600 kn po osobi

 

 

Minimalni broj osoba : 15

 

 

Vrijedi od 01.04. - 05.11.