History Tour Beli, Cres

Daleko od očiju turističkih mjesta Cresa i Lošinja smjestio se Beli, gradić u blizini trajektnog pristaništa Porozina.

Daleko od očiju turističkih mjesta Cresa i Lošinja smjestio se Beli, gradić u blizini trajektnog pristaništa Porozina. Bogate i duge povijesti koja seže u doba prehistorije, ovaj gradić sa sjeverne strane utvrđen bedemima u doba Rimljana zvan je Caput Insuale, dok današnji naziv potječe iz doba Bele IV koji se u mjestu sklonio pred najezdom Tatara.

Ulaskom u ovaj predivni stari gradić stječe se dojam prolaza kroz vremeplov, kao da ste ušli u neka stara vremena, da se vrijeme nije pomaklo. Ostaci rimskih građevina, puteljaka i predivna šuma Tramuntana ostavjaju bez daha. Već prvim korakom koji napravite doživjet ćete trenutačno opuštanje, ostavljajući tegobe svakodnevnice za sobom dok šetajući ulicama koje pričaju priču jednog drugačijeg načina života.

 

Zato smo za Vas organizirali poseban izlet rimskim putevima. Imate mogućnost odabira dviju staza, teže i lakše (crvena / zelena staza), s trajanjem između 4 – 6 sati i uključenim razgledom mjesta Beli.

 

Razgled uključuje :

 

*Obilazak tradicionalne staze zad Narti - tradicionalan put, romaničke crkvice Sv. Marte i Sv. Ivana, vidikovac s pogledom na cijeli Kvarner, Muzej – Bejski Toš (kameni mlin za masline) iz 18.st., kip Crne Madone (legenda kaže da pomaže parovima da dobiju dijete), kamena glava Bele IV, Rimski most

* Foto point „život u rimsko doba“

* Welcome drink (domaći sok)

* Prijevoz Lošinj- Beli –Lošinj

 

Uz program obilaska nudimo piće dobrodošlice (domaći sok), za djecu besplatno korištenje zabavnog parka te organiziramo ručak u restoranu pansiona Tramontana

 

CIJENA : 400 KN po osobi

 

Minimalni broj osoba : 10

 

Vrijedi od 01.04.- 05.11.