Zima na otoku Lošinju

Želite li doživjeti zimu na otoku Lošinju, dobiti priliku da doživite otok u svom njegovom sjaju, bez žamora velikog broja turista, van ljeta i ljetnih temperatura?

Za Vas smo organizirali poseban doživljaj čarobnog otoka Lošinja, prepoznatog kao prelijepa destinacija još od doba cara Franza Ferdinanda koji je svako slobodno vrijeme uživao provodeći na ovom području, ne samo zbog ljepote već i zbog vrlo specifične mikroklime. Čarobnost mjesta i posebna energija koja se nalazi u svakom kamenu, ulici, kutku, približit će Vas povijesti našeg otoka i dočarat kako otok i sami otočani "dišu".

 

Osim po ljepoti i jedinstvenoj energiji, naš otok poznat je i po zdravstvenom turizmu, kao i rezervatu za DUPINE o kojima možete sve saznati u posebno organiziranom predavanju u Lošinjskom edukacijskom centru o moru u Velom Lošinju.

 

U cijenu uključeno :

 

*ulaz u sve muzeje na otoku Lošinju


Muzej Kula Veli Lošinj

Samostojeća kružna kula u središtu Velog Lošinja sagrađena je u 15. stoljeću, u prvim desetljećima mletačke vlasti nad istočnom obalom Jadrana. Debelih zidova, malih otvora i razmjerno niska, stoljećima je odolijevala topovskoj paljbi s neprijateljskih brodova i štitila stanovništvo Velog Lošinja od gusarskih pljačkaških pohoda. Krunište kule u više je navrata obnavljano (1774., 1911.) i do nas nije došlo u originalnom obliku.

 

Muzej Palača Fritzy

Na mjestu današnje palače Fritzi u prvoj polovini 19. stoljeća sagrađena je zgrada prve gradske uprave – Municipio. Pred kraj 19. stoljeća zgrada je temeljito pregrađena i preuređena u historicističku palaču s prepoznatljivim nizom četverolisnih prozora na glavnom pročelju. Lošinjski obrtnici na prvom katu uređuju reprezentativnu Veliku dvoranu s galerijom, na čijoj su ogradi izrezbareni simboli pojedinih obrta. Početkom 20. stoljeća u palači posluje Pension Fritzi, po kojem dobiva ime. Nakon Drugog svjetskog rata u njoj djeluje Narodno sveučilište (kasnije nazvano Pučko otvoreno učilište Mali Lošinj), da bi 2007. godine postala sjedištem novoosnovanog Lošinjskog muzeja.

 

Muzej Apoksiomena

Muzej Apoksiomena smješten je u palači Kvarner na rivi u Malom Lošinju i bit će trajni dom skulpture Apoksiomena, brončanog kipa mladog atlete koji je 1996. godine pronađen u podmorju u blizini Malog Lošinja.

Radi se o grčkom djelu iznimne očuvanosti, ljepote izvedbe i umjetničke vrijednosti, za koji se pretpostavlja da datira iz 2. ili 1. st. pr. Krista. Investitori Muzeja Apoksiomena su Ministarstvo kulture Republike Hrvatske te Grad Mali Lošinj. Autori projekta Muzeja su Saša Randić i Idis Turato, a koncepciju stalnog postava Muzeja Apoksiomena osmislila je Iskra Karniš Vidovič iz Hrvatskog restauratorskog zavoda.

Ekskluzivna turistička tura po Velom i Malom Lošinju

Dali želite doživjeti uzbuđenja i osluhnuti mali dio povijesti otoka Lošinja. Kako je nastao Veli, kako se proširio Mali. Sve to,a i mnogo više ova turistička tura će Vam osigurati.

 

*obrazovni program o dupinima

 

Trajanje – 45 min


Teme: 1. Jadranski projekt dupin, 2. Morske kornjače, 3. ribe, 4. Biološka raznolikost u moru, 5. Živi svijet morske obale, 6. Zaštićena područja mora, 7. More i mi - utjecaj čovjeka na morski okoliš

 

Uzrast: Ovisno o temi, predavanje se može prilagoditi različitom uzrastu sudionika.

 

Ulaz u Centar za dupine Veli Lošinj

Mogućnost usvajanja dupina

Sudjelujući u akciji Plavog svijeta 'Usvojite dupina' podržavate Jadranski projekt dupin i njihove aktivnosti istraživanja i zaštite dobrih dupina na području Lošinja i Cresa, te podupirete zaštitu okoliša u kojem borave. Vaša donacija poslužit će nastavku dugogodišnjeg rada na podizanju svijesti javnosti na lokalnom i državnom nivou kroz aktivnosti kao što su "Dan dupina", edukativni programi za vrtiće i škole, tematska predavanja na raznim skupovima, u knjižnicama, školama i vrtićima te promocija zaštite Lošinjskog arhipelaga.

 

CIJENA za 2 noćenja (privatni smještaj u apartmanima): 1150 KN po osobi

 

CIJENA za 6 noćenja + 1 GRATIS : 2050 KN po osobi

 

Minimalni broj osoba za ostvarivanje programa : 10 osoba